Esbjerg fejrer kulturel mangfoldighed med mad, musik og workshops til DiverCITY

Foto: Esbjerg kommune.
dato

Den 8. juni vil Torvet i Esbjerg transformeres til en festplads for fejring af verdens mangfoldige kulturer under eventet DiverCITY.

Arrangementet finder sted fra kl. 10 til 16 og vil inkludere en bred vifte af kulturelle aktiviteter såsom madkunst, kunst, spil og mode fra hele verden. Musik- og danseworkshops fra forskellige verdensdele vil også være på programmet, hvilket lover en oplevelse fyldt med farver og rytmer.

Udover de mange kulturelle oplevelser vil der være standupcomedy, som omhandler kultur og kulturforskelle, der helt sikkert vil få publikum til at trække på smilebåndet. DiverCITY er Esbjergs måde at fejre sine internationale indbyggere og deres positive påvirkning på lokalsamfundet.

For madelskere vil begivenheden være en sand fornøjelse. Man kan glæde sig til brasilianske retter som brigadeiro og feijoada, canadisk poutine samt indonesisk, nigeriansk og indisk mad. Der vil også være drinks fra både Singapore og lokale danske specialiteter som smørrebrød.

Workshops og oplevelser vil være en stor del af DiverCITY. Der vil være forskellige dans workshops, herunder dabka-dans, brasiliansk og latinamerikansk dans. En musikworkshop med genbrugsmaterialer og koncerter med skotsk og irsk musik samt amerikansk folk- og roots-musik vil også være på programmet. Derudover vil kunstinteresserede kunne deltage i workshops om indonesisk batik og brasiliansk blomsterdekoration.

Hele arrangementet er organiseret med hjælp fra 30 frivillige og støttet af Esbjerg Kommunes Tilflytterservice. Disse frivillige står for at sikre, at alt går glat og giver deltagerne en uforglemmelig dag.

Esbjerg Kommune er kendt som Danmarks femtestørste by og har ambitiøse klimamål. Kommunen er drevet af en pionerånd og en vilje til fremdrift, med et mål om at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Samtidig er Esbjerg hjemsted for Ribe, Danmarks ældste by, samt aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

DiverCITY er derfor ikke blot en fejring af kulturel diversitet, men også en afspejling af Esbjerg Kommunes mål om at være en inkluderende og fremadrettet kommune med plads til alle.

https://via.ritzau.dk/release/13865428/divercity-fejrer-verdens-kulturer-og-diversitet-i-esbjerg-under-esbjerg-festuge?publisherId=13560064&lang=da

Kilde: Esbjerg Kommune