Carlsbergs forskningslaboratorium er kendt for mere end blot ølbrygning. Det har gennem tiden udviklet viden og teknikker, der ikke kun har forbedret ølproduktionen, men også bidraget til forskning i gær og klimatolerante planter. I foredraget kan du dykke ned i forskningen bag de ingredienser, der bruges i ølproduktionen.
Videnskabelige opdagelser og bæredygtighedBirgitte Skadhauge og Erik Lund vil fortælle om Carlsberg Laboratoriums rolle i den grundlæggende naturvidenskab. Foredraget vil berøre emner som rendyrkning af gær, udvikling af pH-skalaen, og klik-kemi, som Morten Meldal modtog Nobelprisen for i 2022.
Desuden vil der være fokus på bæredygtig forædling af byg og humle samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl. Du vil også få indblik i teknologier til klimatolerante fødevarer og opdagelser af fortidens planter i Nordgrønland.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Tjæreborg Bibliotek, Skolevej 44 C, 6731 Tjæreborg
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her